Alaraaja-analyysi

Tiesitkö, että usein alaselän vaivat saattavat johtua ongelmista alaraajoista esim. nilkan virheasennoista, tai alaraajan lihasten epätasapainosta sekä nilkka- , polvi- ja lonkkanivelten liikerajoituksista? Myös polviongelmat voivat puolestaan johtua ongelmista lonkan tai nilkan alueelta.
   

Alaraaja-analyysissä selvitetään, mitkä tekijät liikkumisessa aiheuttavat oireita alaraajoihin (tai mahdollisesti muualle kehoon). Analyysissä käytetään apuna kävelyn ja juoksun videointia, jonka avulla saamme tietoa ongelmia aiheuttavista liikemalleista.
   

Haastattelun, videoinnin ja käsin tutkimisen perusteella suunnitellaan tarvittavat hoidot kivun lieventämiseksi (manuaaliset hoidot, kinesioteippaus, akupunktio jne.). Lisäksi pyritään korjaamaan kuormittavat tavat liikkumisessa, esim. parantamalla jalkaterän toimintaa, muuttamalla kävely- ja juoksutekniikkaa, tai korjaamalla lihasten epätasapainoa erilaisilla vahvistavilla ja venyttävillä harjoitteilla, sekä liikekontrolliharjoittelulla. Apuna voidaan myös käyttää yksilöllisesti muotoiltuja Footbalance pohjallisia.