Hieronta

Hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä, joka soveltuu hyvin kramppien hoitoon ja nopeuttamaan palautumista kun urheillaan paljon.

Hieronta voi tapahtua hyvin vaihtelevalla tavalla hierojasta riippuen. Yleisimmät hierontaotteet ovat sively, jossa hierojan käsien ja asiakkaan ihon välissä on väliainetta kuten rasvaa tai öljyä, ja hankaus, jonka voi tehdä esim vaatteen tai pyyhkeen läpi. Sively voi olla voimakastakin tilanteesta riippuen, mutta toisaalta myös täysin ‘mitättömän’ tuntuisella sivelyllä on voimakas vaikutus lymfakiertoon, ja sitä käytetäänkin etenkin turvotuksen hoidossa. Hieronta soveltuu hyvin kramppien hoitoon ja nopeuttamaan palautumista kun urheillaan paljon. 

Hierontaan ei kannata tulla kuumeessa tai flunssassa. Moni muu vasta-aihe on vain paikallinen, eli niitä voidaan vältellä hieroessa, kuten esimerkiksi suonikohjut. Tulehtunutta aluetta ei suositella hierottavaksi, mutta silloinkin akupunktiosta voi olla huomattavaa apua. Monipuolisesti koulutettu hierojamme tekee hoitoarvion tutkittuaan ja haastateltuaan sinut.