Footbalance®-tukipohjalliset

Footbalance pohjallisten teko alkaa jalkapeili analyysistä, jossa kuvataan jalkaterän ja nilkan kuormittumista eri asennoissa. Lisäksi nilkan toiminta tarkistetaan käsin ja mahdollisesti vielä videoinnin avulla.

Näiden tietojen perusteella muotoillaan Footbalance pohjalliset tukemaan ja parantamaan koko jalkaterän toimintaa. Kun jalkaterä toimii optimaalisesti, toimii koko keho paremmin kävelyn ja juoksun aikana. Tämän vuoksi jalkaterän ja nilkan toiminnan parantamisen lisäksi, pohjallisia voidaan käyttään myös silloin, kun sinulla on ongelmia mm. polvien, lonkan tai alaselän alueella, sekä jalkojen pituuseroa, tai nilkan ylipronaatiota. Footbalance pohjalliset sopivat hyvin niin urheiluun, kuin työ- ja vapaa-aikaan.

Jalkojen hyvinvoinnin olennaisuus

Jalat toimivat koko kehon tukipilareina. Jalkojen optimaalinen, eli neutraali asento on edellytys siihen, että polvet, lonkat, lantio sekä rintaranka pysyvät luonnollisessa linjassa ja toimivat mahdollisimman hyvin urhelussa ja muissa rasitustilanteissa. Jalkojen mahdollinen virheasento voi aiheuttaa kipua ja ongelmia ei vain jaloissa, mutta myöskin muualla kehossa.

Kaikista yleisin jalan virheasento liikkumisen aikana on nilkan ylipronaatio – nilkka kääntyy sisäänpäin. Tämä vaikuttaa myös polvien asentoon ja ongelma vaikuttaa ketjumaisesti ylöspäin jos sitä ei hoideta ajoissa.

Toinen tavallinen virheasento on laskeutunut jalan pitkittäisholvi, joka monesti johtaa esim. plantaarifaskiittiin. Plantaarifaskiitin yleisin oire on jalkapohjan kiputila, varsinkin aamuisin, joka usein kroonistuu. Onneksi plantaarifaskiitti reagoi yleensä nopeasti hoitoon, johon voi kuulua yksilölliset pohjalliset, manuaalinen terapia ja paineaaltohoito.

Myös poikittaisholvi voi olla laskeutunut ja aiheuttaa esim. jalan etuosan kipua. FootBalance pohjallisiin voi tarvittaessa lisätä yksilöllisiä kiilauksia jotka ohjaavat poikittaisholvin parempaan asentoon tai tasoittavat jalkojen pituuseroa tai muita epäsymmetrioita.

Footbalance tukipohjalliset

Jos ongelmasi on vaivaisenluu, huomaa, että pohjallisten lisäksi tarvitsee käyttää muita apuvälineitä – varpaanerottaja, erikois-sukkia jne. Apuvälineiden valinta on aina yksilöllistä ja fysioterapeutti auttaa siinä.

Myös asiakas, jolla ei ole akuuttia jalkaongelmaa voi hyötyä pohjallisten mukavasta tuesta ja edistää normaalia lihasketjujen toimintaa. Jos seisot tai kävelet paljon työssäsi, pohjalliset voivat vähentää jalkojen ja alaselän väsymystä.

Footbalance tuotteet

FootBalance System on podologiaan erikoistuneen fysioterapeuttin Erkki Hakkalan vuonna 2003 perustama firma. Pohjalliset on kehitetty yhteistyössä lääketieteen ammattilaisten ja fysioterapeuttien kanssa. Pohjallisten myynti alkoi vuonna 2007 laajan testaamisen jälkeen. Kaikki FootBalance pohjallisten mallit on suunniteltu Suomessa. Nykyään FootBalance pohjalliset ovat saatavana 50 eri maassa. Erkki Hakkalan visio on tarjota asiakkaille laadukkaat, toimivat, kestävät ja edulliset apuvälineet.

Footbalance pohjallisia on useaa ei mallia.

  • Medical Silver on yleismalli joka tarjoaa hyvän tuen ja vaimennuksen päivittäisissä aktiviteeteissa sekä urheilussa.
  • Medical Gold on rakenteellisesti sama kuin Medical Silver, mutta sopii kapeammille jaloille tai jalkineisiin, joissa on niukasti tilaa.
  • Medical Black mallin jäykempi ydin on suunniteltu voimakasta tukea ja vaimennusta tarvitseville.
  • Medical Green Soft pohjallinen tarjoaa pehmeämpää pintamateriaalia ja lisää iskunvaimennusta kantapäälle.

Saat pohjalliset käyttöön heti muotoilun jälkeen. Yleensä jalka pitää totuttaa uusiin pohjallisiin pikkuhiljaa noin yhden viikon aikana. Sen jälkeen pohjallisia on suositeltu käyttää mahdollisimman paljon joka päivä. Pohjalliset sopivat hyvin niin urheiluun, kuin työ- ja vapaa-aikaan.

Footbalance pohjallinen on suunniteltu kestämään useita vuosia. Pohjalliset pitää säännöllisesti tuulettaa poistamalla ne kengistä. Pinnan voi myös pyyhkiä tai harjata. Pohjallisten pinta on valmistettu kestävästä ja antibakteerisesta kankaasta. Ei konepesua. Kostuneet pohjalliset kuivataan huoneenlämmössä.

FootBalance myöntää kaikille pohjallisille 30 päivän tyytyväisyystakuun.

 

Jaa tämä:

Löydä avainsanojen perusteella