Fysioterapian kotikäynnit oikeuttavat kotitalousvähennykseen vuoden 2024 alusta alkaen

Fysioterapian kotikäynnit tarjoavat arvokasta tukea niille, joilla toimintakyvyn tai elämäntilanteen vuoksi fysioterapiakäynnille saapuminen ei ole mahdollista. Tämä palvelu soveltuu kaikenikäisille, lapsista ikääntyneisiin, ja sen voi varata niin itselle kuin perheenjäsenellekin. Vuoden 2024 alusta saakka laillistettujen fysioterapeuttien toteuttamista kotikäynneistä on mahdollista saada kotitalousvähennystä, mikä helpottaa palvelun saavutettavuutta.

– Uudistus mahdollistaa entistä paremmin kotiin tuotavien fysioterapiapalveluiden tuottamisen sekä madaltaa selkeästi kynnystä panostaa omaan tai läheisen hyvinvointiin. Ensimmäisellä käynnillä kartoitamme fysioterapian tarpeen sekä suunnittelemme asiakkaan lähtökohtien mukaiset tavoitteet, kertoo Fysiokeskus Koutan fysioterapeutti Jana Kamisova.

Kotitalousvähennyksen edellytykset ovat selkeät. Palvelu tuotetaan asiakkaan kotona, vakituisessa- tai vapaa-ajan asunnossa. Palvelun tuottajan on oltava ulkopuolinen henkilö, ei siis asiakkaan perheenjäsen tai samassa osoitteessa asuva. Kotitalousvähennyksen saa fysioterapeutin työnosuudesta, sen ulkopuolelle jäävät matka-, tarvike- tai lääkekulut. Palvelu tulee hankkia joko itselleen tai perheenjäsenelleen.

Kotitalousvähennystä ei ole mahdollista saada, jos fysioterapia on toteutettu etäterapiana tai jos asiakas saa jo jotain muuta julkista tukea saman tarkoituksen vuoksi, kuten palveluseteliä tai hyvinvointialueen kuntoutusta. Kotitalousvähennyksen ulkopuolelle jäävät myös vakuutusyhtiön korvaamat fysioterapiakäynnit sekä henkilöstöetuna tuotetut käynnit kuten Smartum ja E-passi.

– Yrityksemme tuottaa fysioterapian kotikäyntejä myös niissä tapauksissa, joissa et ole oikeutettu saamaan kotitalousvähennystä. Se ei ole edellytyksenä kotikäyntien toteuttamiselle, muistuttaa Kamisova.

Hyvinvoinnin Vahvistamista Luonasi

Fysioterapian kotikäynnit tukevat ja vahvistavat toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä arjessa ja voivat toimia erinomaisena vaihtoehtona esimerkiksi leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa. Fysioterapeutin mukana kotikäynnille kulkeutuu tarvittava välineistö toteuttaa terapiaa kotioloissa.

– Fysioterapeutin kotikäynnillä saat ammattilaisen palvelut suoraan kotiisi. Enää ei tarvitse miettiä käynnistyykö auto pakkasella tai riittääkö sen hetkinen kunto hakeutumaan fysioterapeutin vastaanotolle. Ota rohkeasti yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä millä tapaa voimme olla avuksi sinulle tai läheisellesi, kannustaa fysioterapeutti Tiina Pasma Fysiokeskus Koutalta.

Jaa tämä:

Löydä avainsanojen perusteella