Hanna Sitomaniemi • Fysioterapeutti

Hanna Sitomaniemi fysioterapeutti Fysiokeskus Kouta
  • Fysioterapeutin suoravastaanotto
  • Urheilufysioterapia
  • Lasten ja nuorten rasitusvammat
  • Vatsalihasten erkauma
  • Alaraaja-analyysi ja FootBalance-pohjalliset

Kiinnostukseni fysioterapiaan alkoi nuorena joukkuevoimisteluharrastuksen myötä. Juoksussa ja voimistelussa kompuroin kuitenkin erilaisten rasitusvammojen kanssa pitkin matkaa ja lopulta lukion lopussa polvivammat estivät liikunta tai fysioterapia-alalle haun. Vaikean tosiasian edessä päädyin ensin kasvatustieteen pariin, mutta kiinnostus luovaa alaa kohtaan vei taiteisiin ja valmistuin taiteen maisteriksi vuonna 2008.

Nuoruuden ajan tunne omasta alasta ei kuitenkaan hävinnyt mihinkään. Lasten ollessa tarhaikäisiä aloitin fysioterapia-alan opinnot ja valmistuin vuonna 2017. Opiskelu oli innostavaa ja opintojen suunta alusta asti selvä – oma vammahistoria ja ymmärrys fysioterapian mahdollisuuksista ohjasi ajatukset vahvasti linjaukseen, vammojen ennaltaehkäisyyn ja tietysti kuntoutumiseen. Lisäkouluttautumisen tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaan aloitinkin jo ennen valmistumista niissä rajoissa kuin se oli mahdollista.

Valmistumisen jälkeen lisäkoulutuksina olen käynyt laajemman fysioterapeutin suoravastaanottokoulutuksen, kävelyn analyysi ja alaraajakoulutuksia,  vaikean kivun hoito (CRPS), vatsalihasten erkauma, urheilufysioterapiaa, lasten ja nuorten rasitusvammat, sekä yksittäisiä eri kehon osiin (alaselkä, olkapää jne) ja manuaalisiin menetelmiin kohdistuvia lisäkoulutuksia.