Dynamic Neuromuscular Stabilization (DNS) on fysioterapiamenetelmä, joka perustuu kehityskinesiologiaan ja keskittyy kehon optimaalisen toiminnan ja liikkeen tukemiseen. DNS fysioterapian avulla voidaan parantaa kehon asennon hallintaa, vahvistaa keskivartalon tukilihaksia ja edistää kokonaisvaltaista liikkuvuutta. Palleahengityksen harjoittaminen on olennainen osa tätä menetelmää, ja se auttaa parantamaan hengitystekniikkaa, mikä on välttämätöntä kehon kannatukselle ja stabiliteetille.

DNS fysioterapia on kokonaisvaltainen lähestymistapa tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutukseen ja fyysisen suorituskyvyn tehostamiseen. Tämä lähestymistapa auttaa sinua rakentamaan luonnollisen, voimakkaan ja dynaamisen keskivartalotuen, joka on edellytys koko kehomme tehokkaalle ja kivuttomalle toiminnalle; kun keskivartalotuki toimii, myös olkapäät, lonkat, polvet ja niska- hartia-alue toimivat paremmin.

DNS lähestymistavan kautta opit luonnollisen palleahengityksen, joka on iso edellytys keskivartalotuen toiminnalle.

Tästä lähestymistavasta hyötyvät kaikki tuki- ja liikuntaelin ongelmista kärsivät, sekä urheilijat ja arkiliikkujat, jotka haluavat parantaa suorituskykyään ja ehkäistä vammojen syntymistä.

Jaa tämä:

Kenelle se sopii

DNS fysioterapian kokonaisvaltainen soveltaminen

Menetelmä on erityisen hyödyllinen heille, jotka kärsivät tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista, kuten asentovirheistä, liikkeen hallinnan puutteesta ja lihasjännityksistä, sekä niistä aiheutuvista kivuista. DNS auttaa urheilijoita parantamaan suorituskykyään ja ehkäisemään vammoja vahvistamalla kehon luonnollisia liikemalleja. Tämä lähestymistapa edistää kehon toiminnallista ja rakenteellista tasapainoa, mikä on avainasemassa kehon terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

DNS fysioterapian palleahengitysharjoitteista hyötyvät monet eri ihmisryhmät:

 • Stressistä kärsivät:
  Palleahengitys auttaa rauhoittamaan mieltä ja vähentämään stressiä.
 • Unettomuudesta kärsivät:
  Auttaa rentoutumaan ja parantaa unen laatua.
 • Kroonisista kivuista kärsivät:
  Tasapainoittaa hermoston toimintaa ja vähentää kipua.
 • Urheilijat ja liikuntaa harrastavat:
  Parantaa hengitystekniikkaa ja kestävyyttä.
 • Henkilöt, jotka kärsivät hengitysongelmista:
  Kuten astmaatikot, jotka hyötyvät hengitysmallin parantamisesta.

 

Kuinka aloitat

Tekijät

Pirkka Horsma